logo

Turn your PDF into a Booki and read it
everywhere on the internet, I-pad, or tablet!

dinsdag, 03 oktober 2017 18:17

Industriële slaapkamer inrichting

Geschreven door 
Beoordeel deze publicatie
(0 stemmen)
Een optimale woonbeleving begint bij de inrichting van je woning. Welke stijl je ook kiest, het is belangrijk dat je je er goed in voelt. Een industrieel pand biedt heel wat mogelijkheden en er is heel wat ruimte voor creativiteit. Bij de inrichting mag je geen enkele kamer overslaan. Zo bekom je het beste en mooiste resultaat over heel je woning. Wij geven jou alvast wat tips en inspiratie om je industriële slaapkamer in te richten.

Kies voor een stoere uitstraling Voor je slaapkamer interieur kies je, net als in je andere kamers, voor robuust. Kies je meubelen in grove materialen zoals hout en ijzer. Denk bijvoorbeeld aan ruwe houten tafels en stoelen, metalen kasten en grote industriële lampen. Probeer ook zelf meubelen te knutselen met steigerhout of pallethout. Combineer dit met natuurlijke stoffen voor je dekens, vloerkleed en kussens. Denk aan jute, wol en katoen. Vul volgens je eigen inzicht aan met oude accessoires. Denk bijvoorbeeld aan oude keramische reclamepanelen, houten kisten of ijzeren onderdelen van oude machines. Je kan het nog persoonlijker maken door objecten in je slaapkamer te verwerken die naar je hobby verwijzen. Neem nu bijvoorbeeld een oude fiets, oude fototoestellen of ouderwetse paspoppen. Zolang het stoer en groots lijkt, mag het best!

Gebruik de oorspronkelijke structuur van de kamer Heb je grove balken, houten of betonnen vloeren of ruwe bakstenen muren? Hou die gewoon zoals ze zijn. Zij versterken de stoere look van je kamer. Zo gaat het ook met leidingen van water, gas of elektriciteit bijvoorbeeld. Verberg ze niet, maar laat ze gewoon over de muren heen lopen.

Letters zijn in! De laatste maanden zien we een trend om in het interieur letters te gebruiken. Dit kan bijvoorbeeld een poster zijn met een leuke slogan. Of je kunt oude gevelverlichting in de vorm van letters verwerken in je slaapkamer interieur. Met letters kun je altijd een subtiele boodschap brengen.

Aanpalende badkamer of inloopkast In een industriële omgeving worden grote raampartijen gebruikt. Deze bestaan meestal uit een ijzeren frame dat verdeeld is in kleinere vakken met glas. Gebruik dergelijke panelen bijvoorbeeld tussen je slaapkamer en je badkamer of om een inloopkast te creëren. Het geeft een open indruk en maakt je slaapkamer nog grootser.
623 keer gelezen Laatst aangepast op maandag, 20 november 2017 20:03

Gerelateerde publicaties

Schrijf een recensie:

(*) verplicht.