logo

Turn your PDF into a Booki and read it
everywhere on the internet, I-pad, or tablet!

zondag, 01 oktober 2017 18:03

Warmtepompen vergelijken

Geschreven door 
Beoordeel deze publicatie
(0 stemmen)
Tegenwoordig denken we graag aan het milieu en dat is alleen maar goed. Ook voor de verwarming van je huis en de warmwatervoorziening kun je kiezen voor een milieubewuste manier van energie opwekken en gebruiken. De laatste tijd wordt daarom ook de warmtepomp steeds populairder.

Hoe werkt een warmtepomp?
Een warmtepomp maakt gebruik van grondstoffen die al gewoon aanwezig zijn. Je kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld (buiten)lucht of (grond)water. Door een speciaal systeem te gebruiken worden de grondstoffen naar binnen gebracht waar ze omgezet worden in gas. Dit wordt gebruikt om het water te verwarmen maar ook om de radiatoren te voorzien van warm water.

Gunstig voor milieu en levert besparing op
Warmtepompen kunnen geplaatst worden in bestaande woningen maar zijn met name zeer geschikt voor nieuwbouwhuizen. Een warmtepomp wordt geplaatst in plaats van een reguliere cv-ketel en het voordeel ervan is dat deze minder stroom gebruikt en ook nog eens minder schadelijke stoffen uitstoot. Het is dus een duurzame manier om warm water te krijgen in huis en je huis warm te stoken. Je maakt geen gebruik meer van fossiele brandstoffen maar omdat een warmtepomp voor een goed rendement zorgt en lang meegaat bespaar je daar ook nog eens financieel mee.

Zorg voor een compleet systeem
Een warmtepomp is geen goedkope aanschaf maar dan heb je wel wat. Het is verstandig om eerst goed rond te kijken wat voor verschillende pompen er allemaal te koop zijn voordat je overgaat tot de aanschaf. De prijzen van de pompen zelf lopen behoorlijk uiteen maar je hebt er nog meer bij nodig zoals een goed bijpassende thermostaat. Goede isolatie is ook noodzakelijk om voldoende rendement op te leveren.

Vraag offertes aan en vergelijk goed
Als je je goed verdiept hebt in wat er allemaal te koop is vraag dan offertes aan bij verschillende bedrijven. Kies altijd voor een gecertificeerd bedrijf want je wilt wel dat je waar krijgt voor je geld en dat het systeem goed in elkaar zit. Als het niet goed werkt of op elkaar aansluit kan het zijn dat het rendement minder wordt en je wilt natuurlijk niet in de kou komen zitten of zonder warm water.
621 keer gelezen

Gerelateerde publicaties

Schrijf een recensie:

(*) verplicht.