logo

Turn your PDF into a Booki and read it
everywhere on the internet, I-pad, or tablet!

zaterdag, 30 september 2017 06:50

Sfeervol landelijk wonen in de stad

Geschreven door 
Beoordeel deze publicatie
(0 stemmen)
Geniet van je eigen oase van rust door een rustieke sfeer te creëren in je eigen huis. Door de juiste materialen en kleuren te gebruiken kun je prachtig landelijk wonen in de stad. Zelfs in een nieuwbouw appartement is landelijk wonen in het centrum dichterbij dan je denkt.

Ten eerste is het essentieel om natuurlijke materialen in huis te halen. Kies bijvoorbeeld voor een houte planken vloer met whitewash effect in de woonkamer. Combineer het hout met robuuste natuursteen in de badkamer of de keuken. Door ook in de meubels houten elementen in natuurlijke kleuren terug te laten komen, kun je het landelijk wonen in een appartement vorm geven.

Naast het gebruik van de juiste materialen voor sfeervol wonen in de stad, is ook kleurgebruik heel belangrijk. Wat goed werkt is een rustige basis te neer te leggen door het gebruik van zwart, wit en grijstinten. Combineer dit met bruine en houtkleurige meubels en elementen. Maak je kleurenschema af door een accentkleur in de aankleding aan te brengen zoals oudroze of pastelblauw.

Onmisbaar voor landelijk wonen in het centrum is de juiste verlichting. Kies bijvoorbeeld voor een eye-catcher in de vorm van een rustieke kroonluchter. Combineer deze opvaller met verschillende lichtbronnen die vooral indirect licht geven voor een rustige sfeer in huis. Laat de accentkleur terugkomen door het speels plaatsen van kaarsen in het interieur.

Maak je appartement af met de mooiste accessoires voor de perfecte rustieke sfeer. Wees niet te zuinig met kussens en dekentjes, musthaves voor echte gezelligheid. Gebruik grof gebreide stoffen in combinatie met de zachtste fleece voor een bank waar je eigenlijk nooit meer vanaf wil komen. Gebruik rieten of rotan manden en houten kasten om je spulletjes op te bergen zodat er niet te veel rondslingert.

Landelijk wonen in een appartement is dus heel goed mogelijk. Op eenvoudige manier haal je het landleven in huis door het maken van de juiste interieur keuzes. Kies voor de juiste materialen en kleuren. De landelijke sfeer helemaal compleet maken? Duik in de keuken en vul je huis met de heerlijke geur van vers gebakken appeltaart.


643 keer gelezen

Schrijf een recensie:

(*) verplicht.