logo

Turn your PDF into a Booki and read it
everywhere on the internet, I-pad, or tablet!

zaterdag, 07 februari 2015 05:20

Verzekering bij aankoop woning

Geschreven door 
Beoordeel deze publicatie
(0 stemmen)
Nederland is een land waar iedereen goed verzekerd is, wanneer je alleen al naar de zorgverzekering kijkt zie je een duidelijk verschil met andere landen. Het nadeel van zo goed verzekerd zijn is dat we soms niet meer zien welke verzekeringen we nodig hebben en welke misschien overbodig zijn. In dit artikel worden een aantal belangrijke verzekeringen besproken bij de aankoop van een woning. Denk hierbij aan de levensverzekering, arbeidsongeschiktheidsverzekering, opstalverzekering en de inboedelverzekering.

Levensverzekering
Een levensverzekering wordt vaak afgesloten bij de aankoop van een woning. Het is zelfs zo dat dit vaak verplicht is vanuit de hypotheekverstrekker. Op zich niet zo vreemd, want zo kan bij het overlijden van de verzekerde de partner in de woning blijven wonen. De levensverzekering betaald de hypotheeksom dan (deels) uit. Dit is dus een belangrijke en zelfs verplichte verzekering.

Arbeidsongeschiktheidsverzekering
De arbeidsongeschiktheidsverzekering, ook wel bekend als de woonlastenbeschermer, is zeker niet overbodig. Deze verzekering dekt de kosten wanneer je arbeidsongeschikt wordt en dus minder gaat verdienen. Wanneer je arbeidsongeschikt raakt kan dit leiden tot een groot verlies van je inkomen, om dan toch de hypotheek te kunnen dragen wordt het verlies in inkomen aangevuld door deze verzekering. Op deze manier kun je zeker de kosten van de hypotheek blijven betalen.

Opstalverzekering
De opstalverzekering, ook wel bekend als woonhuisverzekering, is een absolute must bij de aankoop van een woning. De opstalverzekering is er voor alles aan de woning zelf. Stel; je huis brandt af, dan keert de opstalverzekering het bedrag uit wat de herbouwwaarde vertegenwoordigd. Deze verzekering keert het bedrag uit bij brand, schade door inbraak of ontploffing.

Inboedelverzekering
Daar waar de opstalverzekering gericht is op alles van het huis zelf, is de inboedelverzekering gericht op de spullen in je woning. Deze verzekering is zowel belangrijk voor zowel koop- als huurwoningen. Belangrijk hierbij is dat er jaarlijks gekeken wordt of het verzekerde bedrag nog overeen komt met de waarde van de spullen in je woning.
Tot slot Wanneer je alle verzekeringen bij één verzekeringsmaatschappij afsluit kun je vaak een pakketkorting krijgen. Verder loont het om verzekeringen te vergelijken met elkaar, hier zijn veel verschillende vergelijkingssites voor. Wil je advies op maat? Neem dan contact op met Vissers adviesgroep.
933 keer gelezen Laatst aangepast op zaterdag, 07 februari 2015 05:24

Schrijf een recensie:

(*) verplicht.