logo

Turn your PDF into a Booki and read it
everywhere on the internet, I-pad, or tablet!

maandag, 01 juni 2015 20:06

Rijbewijs halen!

Geschreven door 
Beoordeel deze publicatie
(1 Stem)
Waar we eerder niet konden wachten tot dat we eindelijk 18 waren, is deze leeftijdsgrens nu een jaartje vooruit geschoven. Zodra je de leeftijd van 17 jaar hebt bereikt, mag je achter het stuur kruipen. Voor veel jongeren is het iets waar ze erg lang naar hebben uitgekeken. Onafhankelijkheid en je niet meer constant hoeven laten weg te brengen en op te halen. Toch moet je als je op je 17e je rijbewijs haalt, minimaal een jaar met een bijrijder rijden. En nee dit is helaas niet je vriend of vriendin die ook 17 is en net zijn of haar rijbewijs heeft gehaald. Je bent dan nog steeds een beetje afhankelijk, maar je kunt in ieder geval jezelf vervoeren. Je rijbewijs halen doe je echter niet zomaar. Het is belangrijk dat je de theorie goed kent en dat je goed kunt anticiperen op het verkeer. Je moet namelijk op veel verschillende dingen letten als het op autorijden aankomt. Schakelen, spiegels in de gaten houden, snelheid bepalen en de verkeersregels in de gaten houden. Oefening baart kunst en uiteindelijk zal het allemaal vanzelf gaan.

Theorie
Om je rijbewijs te halen, moet je twee onderdelen goed beheersen: de theorie en de praktijk. Zonder theorie kun je niet de weg op, want dan heb je geen idee wat de verkeersborden betekenen. Wat je theoretisch niet weet, kun je niet in de praktijk toepassen. Het is een redelijk pittig tentamen waar je goed voor moet studeren. Elk theorie tentamen bestaat uit vragen over gevaarherkenning en vragen over verkeersregels en -inzicht. Bij de vragen over gevaarherkenning moet je inschatten of je moet remmen, gas moet geven of niks moet doen. Er worden bepaalde situaties geschetst. De uitslag krijg je meteen na het maken van de toets. Je weet dus dezelfde dag of je het theorie-examen gehaald hebt of niet.

Praktijk
Dit is waar het voor velen om gaat. Lekker in de auto over landweggetjes en op de snelweg rijden. Het is wel belangrijk dat je bij een goede rijschool les neemt. Woon je in Eindhoven? Dan is Autorijschool Pompert in Eindhoven een erg goede optie. Zij geven rijles middels het R.I.S. systeem: Rijopleiding In Stappen. Een efficiënte manier van leren. Je leert namelijk middels een stappenplan en je kunt zelf je voortgang bijhouden. Bij het praktijkexamen krijg je een externe rij-instructeur bij je in de auto. Hij of zij  bepaalt of jij beschikt over de theoretische kennis en deze ook kan toepassen in het verkeer. Heb je het gehaald? Vraag dan meteen je rijbewijs aan bij de gemeente. Je moet nog een weekje wachten, maar daarna kun jij lekker de weg op.


918 keer gelezen

Schrijf een recensie:

(*) verplicht.